Udstyr Til Mountain Trail

Når du deltager i arrangementer, kan du forvente at man altid starter fra jorden således hesten vænner sig til omgivelser og øvelserne. Herefter rides der såfremt hest og rytter er klar til det. Det er altid muligt kun at deltage fra jorden.

Reglerne for Mountain Trail tilgodeser hestene og tager udgansgpunkt i godt horsemanship. Derfor er der regler for hvilken udstyr der må rides med i konkurrencer.

Vi anbefaler at du kommer til events og træning, i det du plejer at ride i, så hjælper vores instruktører dig med, om det er godkendt til konkurrence og og hvilket udstyr du evt. istedet med fordel kan vælge.

Når du deltager i events skal du bruge:

Staldgrime eller rebgrime + et godt og langt tov, gerne et såkaldt ”Horsemanship tov” helst 3-4m.
Du kan også bruge kapsun, men vi anbefaler grime.


Efter intro fra jorden vil de som har lyst have mulighed for at ride, til det skal du bruge:


Sadel, må gerne være bomløs. Til træning må der rides i ride-on eller lammeskinds sadel, men instruktøren forbeholder sig ret til at bede en deltager om ikke at ride, eller kun at ride udvalgte øvelser, hvis det vurderes at sikkerheden ikke er forsvarlig. Der må ikke rides på bar ryg. Til stævner SKAL der rides i sadel med stigbøjler, diverse bomløse og lammeskinds sadler er tilladt.


Hovedtøj eller lign: det som din hest er vandt til at fungere godt i, grime, rebgrime, sidepull, kapsun, hovedtøj med bid, hackamore mv. Der må til konkurrencer også rides i Cordeo, men dette tillades ikke ved første besøg i parken, før instruktøren har godkendt det.

OBS I konkurrence er der er forbud for enkelte bidtyper(gag bits), mekanisk hackamore, Dually Halters og Bittless bridle (en bestemt type sidepull der strammer om hestens kæbe)
Links til udstyr som ikke må benyttes iht. IMTCA regelbogen her.


Vi anbefaler Gamacher til hestene, men det er ikke et krav. Har du ikke selv, kan de lejes på stedet, 50 kr (alle 4 ben).

OBS: Bandager ikke tilladt da de kan blive revet op og hænge fast i øvelserne.
Alle kursus deltagere skal bære ridehjelm under ridning.


Børn skal bære hjelm både ved ridning og arbejde fra jorden (mange blinde vinkler for hesten når den arbejder højere end handleren).