SJÆLLANDS HORSE PARK

SJÆLLANDS HORSE PARK

Hvalsøvej 27
4320, Lejre,
Denmark
tlf: 40 30 92 19

Parken er etableret på let kuperet græsmark med mere end 35 øvelser, og er et miljø hvor både to og firbenede udfordres på ro, overblik, mod og tryghed.

Her kan du opleve øvelser som grøfter og bakker, switchback, vand, vipper, diverse broer, trapper, miljøer med sten, træstammer og en helt masse mere.

Sjællands Horse Park ledes til dagligt af Charlotte Lemming som står for al undervisning i parken. Der udbydes Horse Park standard produkter såsom Come Learn, Horsemanship Kursus med Mountain Trail, ene- og dele lektioner og du vil ligeledes kunne opnå Park Kort med adgang til parken uden instruktør.

Derudover afholder Charlotte ridelejre, kurser med udenlandsk instruktør, og meget mere.

Parken er etableret  med skiftende underlag af græs, flis og grus, og indhegnet med Reb, og et yderhegn af elreb, således der er en 3m bred sti hvor tilskuere kan bevæge sig rundt med godt udsyn til hele parken.

Faciliteterne hos Charlotte har en vejrbestandig parkeringsplads, med tilhørende paddocks til hestene.

Produkter

Ønsker du at benytte en Horse Park med din hest kræver det at du deltager med instruktør første gang, dette af hensyn til både din og din hests sikkerhed.

Det gør du igennem deltagelse i et Come Learn – Intro Mountain Trail Kursus eller en enelektion / dele lektion. Her får du grundig intro til Mountain Trail, og intro fra jorden, og hvis du og din hest er klar til det, så også under rytter.

Med et Park kort kan du og din hest træne på egen hånd i alle af vores Horse Parks. Park kortet følger ekvipagen, og kan opnås ved at deltage i Come Learn Intro Mountain Trail kursus eller en enelektion / dele lektion .

Come Learn - Intro Kursus

Her får du grundig intro, og vi får startet dig og din hest sikkert op. Efter intro træner alle In-hand, og der afsluttes med ridning, for de som ønsker det, eller der kan trænes videre In-hand.

Come Train - 3 Timers Videre Træning i Mountain Trail

Besøg parken i dit eget tempo.
Her ankommer du med din hest når du har lyst indenfor tidsrummet, der er ikke som sådan en fælles plan vi holder os

Horsemanship Kursus med Mountain Trail

Du vil på dagskurset modtage undervisning i Hestens indlæringsteori, hestens kropsprog, forskellige manøvre og præcisionen af disse, tilvæning og hvordan du kan opnå samarbejde når din hest er usikker.

ENELEKTIONER ELLER DELELEKTIONER

I en enelektion eller delelektion kan vi gå i dybden med løsninger til nogle af de øvelser du synes er svære, eller du kan som ny få en grundig intro og komme godt fra start.

PARK KORT

Vi håber at samle folk omkring sporten, og skabe trygge og gode rammer for både den erfarne stævne rytter og de som måske ellers ikke synes stævner er noget for dem.

Udstyr Til Mountain Trail

Når du deltager i arrangementer, kan du forvente at man altid starter fra jorden således hesten vænner sig til omgivelser og øvelserne. Herefter rides der såfremt hest og rytter er klar til det. Det er altid muligt kun at deltage fra jorden.

Reglerne for Mountain Trail tilgodeser hestene og tager udgansgpunkt i godt horsemanship. Derfor er der regler for hvilken udstyr der må rides med i konkurrencer.

Vi anbefaler at du kommer til events og træning, i det du plejer at ride i, så hjælper vores instruktører dig med, om det er godkendt til konkurrence og og hvilket udstyr du evt. istedet med fordel kan vælge.

Når du deltager i events skal du bruge:

Staldgrime eller rebgrime + et godt og langt tov, gerne et såkaldt ”Horsemanship tov” helst 3-4m.
Du kan også bruge kapsun, men vi anbefaler grime.

Efter intro fra jorden vil de som har lyst have mulighed for at ride, til det skal du bruge:

Sadel, må gerne være bomløs. Til træning må der rides i ride-on eller lammeskinds sadel, men instruktøren forbeholder sig ret til at bede en deltager om ikke at ride, eller kun at ride udvalgte øvelser, hvis det vurderes at sikkerheden ikke er forsvarlig. Der må ikke rides på bar ryg. Til stævner SKAL der rides i sadel med stigbøjler, diverse bomløse og lammeskinds sadler er tilladt.

Hovedtøj eller lign: det som din hest er vandt til at fungere godt i, grime, rebgrime, sidepull, kapsun, hovedtøj med bid, hackamore mv. Der må til konkurrencer også rides i Cordeo, men dette tillades ikke ved første besøg i parken, før instruktøren har godkendt det.

OBS: I konkurrence er der er forbud for enkelte bidtyper(gag bits), mekanisk hackamore, Dually Halters og Bittless bridle (en bestemt type sidepull der strammer om hestens kæbe)
Links til udstyr som ikke må benyttes iht. IMTCA regelbogen her.

Vi anbefaler Gamacher til hestene, men det er ikke et krav. Har du ikke selv, kan de lejes på stedet, 50 kr (alle 4 ben). OBS: Bandager ikke tilladt da de kan blive revet op og hænge fast i øvelserne.

Alle kursus deltagere skal bære ridehjelm under ridning. Børn skal bære hjelm både ved ridning og arbejde fra jorden (mange blinde vinkler for hesten når den arbejder højere end handleren).

Ejer af Sjællands Horse Park

Charlotte Lemming

Jeg arbejder med hestetræning ud fra Buck Brannaman, Ray Hunt og Tom Dorrance principper.
Jeg tror på at hestene altid tilbyder os det bedste de kan, og at hestene gør det de tror de skal eller det der skal til for at overleve. Så det handler om mentalt nærvær – hos hest og menneske. Jeg arbejder udfra en positiv og holistisk indstilling til heste og mennesker.
Begge har brug for anerkendelse og fokus på det der er godt. Samtidig mener jeg, at det er yderst vigtigt at give hestene den guidning de har brug for – så de ved at de kan regne med mig. Forståelse, balance og timing er kodeord for denne form for udvikling af sig selv og hesten.
Jeg arbejder med hestemennesker som ønsker at opnå dybere kontakt og udvikle deres samarbejde med deres hest/pony. Jeg er sikker på at arbejdet med hestene er en selvudviklende proces uanset hvilket niveau eller ridestil man arbejder ud fra.
Jeg ønsker at hjælpe mennesker som har behov for at lære sig selv og deres heste kontakt og nærvær. Jeg brænder for at hjælpe hestemennesker som i større eller mindre grad er bange eller oplever frygt/angst i forbindelse med deres store passion – hestene.

Oldenborgeren Oskar

Oskar, er min godmodige arbejdspartner og bedste ven. Der er ikke det han ikke kan. Vi respekterer, forstår og lytter til hinaden, og sammen er vi et team.

Working Horsemanship v/Charlotte Lemming

Besøg Charlottes hjemmeside her:

https://charlottelemming.dk/

Sjællands Horse Park Kalender

Mountain Trail Stævner i 2021

Der bliver masser af Mountain Trail stævner at tage til. Vi håber at samle folk omkring sporten, og skabe trygge og gode rammer for både den erfarne stævne rytter og de som måske ellers ikke synes stævner er noget for dem.

BLIV MEDLEM AF HORSE PARK DENMARK - MOUNTAIN TRAIL

Bliv en del af Mountain Trail fællesskabet i Danmark og USA på samme tid. Med dit medlemskab af Horse Park Denmark kan du deltage i IMTCA godkendte stævner i Danmark, opnå medlemsrabatter og deltage i de eftertragtede High Point Challenges både internationalt og i Danmark.

OBS: Du kan altid deltage i Horse Park Denmarks begivenheder uden medlemsskab. Tegn medlemsskab og opnå 10% rabat når du køber adgang til et af standard produkterne, Come Learn, Come Train, Come Play og Horsemanship og Mountain Trail.