Mountain Trail Sport

Mountain Trail udvikler modige og tillidsfulde heste, en forhindring ad gangen.

Det handler om makkerskab og samarbejde mellem dig og din hest.

Det er en sport som blev samlet i en forneing (IMTCA) i 2009. Med udgangspunkt i at kunne ride sin hest i noget så udfordrende tærren som Bjerge så afspejler en Mountain Trail bane den præcision, og manøvredygtighed man ville have brug for ved en smuk ridetur ud i bjergrigt landskab.

Mountain Trail

Og som ophavsmanden bag Mountain Trail, Mark Bolender siger; Når du rider tur skal du kunne nyde omgivelserne, ikke sidde og kigge ned og frygte for dit liv, du skal kunne stole på din hest, og din hest skal kunne stole på dig!

I mountain trail deler man øvelserne op som ”naturlig”, ”Man-made”, og flytbare, det betyder at en bane kan bestå af broer i forskellige udformninger og materialer, vipper, låger, store træstammer i forskellige mønstre, ”bjerge”, trapper, ”sten marker”, vand og søer, skamler, og meget mere. Der vil også være øvelser som indeholder af- og påsidning, at stoppe op og løfte hestens ben fordi hesten kan få noget i hoven som skal tages ud.

Den ideelle Mountain Trail hest er ikke af en specifik race, eller med bestemt form for udstyr. Istedet fokuseres på hestens og Rytterens adfærd.

Målet er en modig, selvsikker hest med et frisk og fokuseret udtryk som bevæger sig fremad i solide og energiske gangarter så den på en sikker måde ”kommer afsted” ligesom hvis man red ud på en længere tur.

Uanset om du er konkurrencerytter eller fritids rytter kan Mountain Trail være noget for dig. Det er en sport for ALLE som kan lide en god ridetur, og som gerne vil udvikle mod og tillid i både sig selv og sin hest.

Ønsker du at læse om Reglerne for MT Sporten kan du finde dem HER